Despre TAKAHASHI

Acasa Despre TAKAHASHI

Takahashi Seisakusho din Tokyo, Japonia este unul dintre cei mai buni producători de telescoape cu refracție apochromatic cu lentile din fluorina (CaF2), care ofera avantaje net superioare fata de lentilele obisnuite. Acest lucru a revolutionat astronomia de amatori din lume primul telescop apochromatic cu lentile din fluorita de 90mm f/10 FC - 90 intrand în producție de masa în 1979. Din acel moment Takahashi nu a produs doar  telescoape  apocromate cu lentile din fluorina cu diametrul obiectivului de până la 250 mm, dar, deasemenea, de montanti ecuatoriali și o varietate de telescoape de top, cum ar fi FSQ - 106, Astrograf  hiperbolic, Newtoniană - Cassegrains și Dall Kirkham – Cassegrains.

Takahashi produce montanti  ecuatoriali polari de la ultra - compactul Teegul Sky Patrol 2 la montantul de observator EM500. În plus , Takahashi produce doi montanti ecuatoriali  mici alt- azimut cu controale slow-motion fine pentru cei care preferă simplitatea pentru aplicații terestre și astronomice . Toate piese turnate din metal sunt turnate la fabrica Takahashi situată aproape de Urii , Japonia. Subcontractarea, redusă la minimum, face posibil un controlul perfect al fiecărei verigi de pe linia de producție a instrumentelor, aceasta conducand la un produs final de calitate superioara „Made in Japan”.

Deasemenea, pe langa sistemele produse pentru astronomii amatori, Takahashi furnizează sisteme complete pentru comunitatea profesională , inclusiv construirea de observatoare publice, cum ar fi Observatorul Goma . Takahashi  în prezent participa la construirea unui telescop de 1,5 metri pentru un observator public din Japonia . Multe instrumente profesionale din întreaga lume folosesc legendare sisteme de focalizare a imaginilor (focuser) produse de Takahashi . Deasemenea  sunt produse o gama larga de adaptoare pentru aparate de fotografiat digitale SLR , camere mici , mijlocii și format CCD care pot fi adaptate la telescoapele Takahashi .
 
Dacă sunteți în căutarea perfecțiunii optice și mecanice într-un telescop cu adevărat modern, ​​nu căutați mai departe. Takahashi este răspunsul. Alți producători de telescope pot pretinde că lentilele din sticlă ED (Extra-low Dispersion) ofera echivalentul unei lentile din fluorit sau că proiectele lor cu un design standard vor lucra la fel de bine. Din păcate, ei nu spun toata povestea. În timp ce lentilele din sticla ED și lentile din sticla fluoro-crown pot realiza coeficienți Abbe ce se apropie de cele fabricate din fluorit, acestea din urma au tendința de a absorbi mai multă lumină în spectrul vizibil. Acest lucru înseamnă că lentilele din fluorit produc o imagine mai luminoa cu contrast mai mare. Firme cu traditie cum ar fi Leica, Zeiss, și Kowa toate au trecut la fluorit pentru lunetele și telescoape produse de ei pentru a atinge nivelul maxim de performanță cerute de clienților lor. Cele mai multe dintre ele utilizatau  anterior sticlă tip ED. În mod evident, ei știu diferența dintre fluorit și ED. Takahashi este un pionier in utilizarea lentilelor fabricate din fluorină în telescoape astronomice și ei sunt în continuare lideri. Nu accepta nici un înlocuitor. Ia avantaj de calitatile lentilelor din fluorit. Bucură-te cu un telescop Takahashi!

TAKAHASHI - TELESCOAPE SI ACCESORII

+4 0743 895 978
contact@takahasiromania.ro
Galaxia M51
Telescop: Takahashi CCA-250
Camera foto: FLI MicroLine 8300