TG-SP3

Acasa Montanti TG-SP3
TG-SP3 TG-SP3 TG-SP3 TG-SP3 TG-SP3 TG-SP3 TG-SP3
TG-SP3 TG-SP3 TG-SP3 TG-SP3 TG-SP3 TG-SP3 TG-SP3

Montantul Teegul Sky-Patrol III (TG-SP3) oferă o bază ecuatorială ușoară și eficientă destinată unui telescop mic pe care îl poti lua într-o călătorie.

TG-SP3 este o unitate foarte modulară. Acesta este realizat dintr-un braț rigid motorizat în axa ascensiune dreapta, ideal, de exemplu, pentru telescopul refractor FS-60CB. Consola de comanda a montantului, care contine compartimentul  de 6V, este deasemenea inclusă.

Un kit suplimentar face posibilă utilizarea TG-SP3 cu alte telescoape ușoare (sub greutate de 3 kg). Acest kit poate fi cumpărat odată cu montantul TG-SP3 sau ulterior ca un pachet separat, în funcție de nevoile utilizatorului final. Acest kit include un arbore de contragreutate și o contragreutate, în scopul de a transforma montantul TG-SP3 într-un adevărat montant german. Folosind acest kit aveti la dispozitie  spatiul necesar pe ambele axe, RA și DEC, care să permită si asamblarea unor telescoape mai lungi.

Cod produs: TSP60100
Pret: 6975 Lei
Cautator polar Optional
DEC Slow-Motion Manual
Optiune fixare Trepied foto
RA Slow-Motion Manual si Actionat cu motor
Elemente fixare montant Inele pentru tub
Tip German Equatorial Mount
Elemente fixare tub pe montant FS-60 tip inel
Consum putere 170mA
Tensiune de operare 6V DC
Optimal loading capacity 2 kg (fara contragreutate)
Maximal loading capacity 3 kg (fara contragreutate)
Contragreutate Optional
Greutate (fara contragreutate) 2 kg
DEC Setting circle accuracy Fara cercuri de setare
RA Setting circle accuracy Fara cercuri de setare
Asamblare standard Asamblare standard

Modularitatea este cuvântul cheie al montantului Sky-Patrol Teegul III. Foarte compact, complet demontabil și ușor de transportat, este cu siguranță un instrument multi-scop pentru un călător. Versiunea standard poate fi fixată pe un trepied foto clasic printr-un șurub Kodak 1/4-25", fără a folosi vreun alt accesoriu.
Jocul de ajustare scăzut face posibil să fie montat un aparat de fotografiat SLR / DSLR sau un telescop scurt, fără a necesita nici o echilibrare. Alinierea polară este realizată pur și simplu prin înclinarea trepiedului sau prin adăugarea unei pene opționale ecuatoriale (elementul # TSV60100, vezi imaginea alăturată). Unitatea cu motor integrat și consola de comandă asigură urmărirea tradițională pe traiectoria ecuatorială. Suportul este echipat cu butoane care permit mișcări lente pe ambele axe.

Asamblare cu contragreutate opțională Asamblare cu contragreutate opțională

Pentru a instala kitul cu contragreutate, va trebui schimbată poziția diferitelor componente ale montantului TG-SP2. Într-adevăr, este posibil să se asambleze / demonta toate elementele montantului, pentru a modifica configurația sa. Această schimbare a configurației oferă posibilitatea obținerii unui adevărat mic și compact montant ecuatorial, capabil să accepte telescoape mici de până la 3 kg.
Ca și în cazul ansamblului standard de montant, alinierea polară este posibilă fie prin utilizarea unei greutati ajustabile longitudinal (# TSK60100, vezi imaginea alăturată) sau pană ecuatorială cu înclinație de 45 ° (# TSV60100).

Consola de comanda Consola de comanda

Motorul de acționare a fost reproiectat pentru noua versiune de trecere, de la TG-SP2 la TG-SP3, cu o nouă consolă de comandă, mai funcțională, care nu numai că face posibilă controlarea motorului integrat pe directie RA dar, deasemenea, include alte funcții de bază, cum ar fi ajustarea vitezei de rotație pentru emisfera de Nord sau Sud. Alimentare montantului este asigurată de baterii de 6V care se află într-o cutie separată în interiorul consolei de comanda (bateriile nu sunt incluse).

Takahashi Teegul Sky-Patrol III Montant Ecuatorial Takahashi Teegul Sky-Patrol III Montant Ecuatorial

Cod : [TSP60100]

Motor acționare pe axa R.A. Consola de comandă cu cutia de alimentare.

Include :

  • [TSP60110] - TG-SP3 EQ montant
  • [TSE60100] – Kit contragreutate (bară contragreutate și contragreutate de 0.6 kg)

Adaptor camera foto Adaptor camera foto

[TSC60100]

Montantul Teegul poate fi convertit ușor într-un montant ecuatorial fotografic folosind acest adaptor. Acest adaptor înlocuiește placa de bază folosită pentru instalarea inelului de fixare a tubului. Astfel devine posibil să faceți fotografii, fără ghidare, cu camere SLR/DSLR sau CCD, echipate cu lentile cu lungime focală mică. Aceasta este ideal pentru amatorii de imagini cu câmp larg de imagine al stelelor.

Takahashi Teegul Sky-Patrol III Equatorial Mount Takahashi Teegul Sky-Patrol III Equatorial Mount

Cod : [TSP60110]

Motor acționare pe axa R.A. Consola de comandă cu cutia de alimentare.

Teegul Sky Patrol 3 montant (TG-SP3) fara arbore de contragreutate si contragreutati Teegul Sky Patrol 3 montant (TG-SP3) fara arbore de contragreutate si contragreutati

Cod: [TSP60110]

- motor de actionare pe axa RA. Cutie de comanda cu baterie.

Preț: 6542 LEI

Teegul Sky Patrol 3 montant (TG-SP3) cu control actionat cu motor si manual pentru RA Teegul Sky Patrol 3 montant (TG-SP3) cu control actionat cu motor si manual pentru RA

Cod: [TSP60100]

- motor de actionare pe axa RA. Cutie de comanda cu baterie.

Include:

  • [TSP60110] - TG-SP3 EQ montant
  • [TSE60100] - Kit contragreutate (arbore pentru contragreutati si contragreutate de 0.6 kg)

Preț: 6983 LEI

Căutător Polar Căutător Polar

[TPF60100]

Pentru a realiza o aliniere precisă polară a montantului Teegul Sky-Patrol III (indiferent de model), Takahashi propune acest căutător polar, pentru a fi fixat pe partea laterală a montantului. Acesta este echipat cu un reticul extrem de precis si șuruburi de aliniere.

Kit de Contragreutate Kit de Contragreutate

[TSE60100]

În versiunea sa inițială, montantul TG-SP3 poate sprijini telescoape ușoare, cum ar fi telescopul FS-60. Dacă doriți să manevrați telescoape mai grele, de până la 3 kg, este recomandat ca montantul Teegul sa fie dotat cu o contragreutate (și arbore pentru contragreutate), în scopul de a echilibra perfect ansamblul și de a nu forța motorul de acționare. Mai mult decât atât, această nouă configurație face posibilă obținerea unui spațiu liber mai mare pe ambele axe, în special pentru a atinge punctul de zenit.

Adaptor reglabil pentru trepied Adaptor reglabil pentru trepied

[TSH60100]

Reglarea înâlțimii la montantul Teegul în timpul procedurii de aliniere polară, este efectuată ori prin ajustarea înalțimii piciorului de trepied pe care stă montantul, ori prin ajustarea înălțimii acestui adaptor reglabil. Acesta este echipat cu un șurub tip Kodak la baza și deasupra sa. Un șurub cu cap înecat face posibilă blocarea înălțimii atunci cand aliniamentul este finalizat.

Pana ecuatorială Pana ecuatorială

[TSH60100]

Această pană ecuatorială oferă o pantă fixă de 45°; ajustarea suplimentară la latitudinea locației este efectuată prin ajustarea înălțimii piciorului de trepied, pe care stă montantul. Avantajul principal este stabilitatea extremă a ansamblului, fără nici o înclinație suplimentară, ceea ce permite folosirea montantului în mod ”ecuatorial real” (cu contragreutate) , până la capacitatea sa maximă de încărcare.

Produsul a fost adaugat cu succes in cosul de cumparaturi!

TAKAHASHI - TELESCOAPE SI ACCESORII

+4 0743 895 978
contact@takahasiromania.ro
Galaxia M51
Telescop: Takahashi CCA-250
Camera foto: FLI MicroLine 8300